Президент Туреччини прокоментував крах Су-24

 Дождь

Турецький президент Тайіп Ердоган, коментуючи крах російського бомбардувальника Су-24, заявив, що Туреччина діяла в рамках правил реагування на загрози, передає у вівторок, 24 листопада, Reuters.

Ердоган сказав, що протягом п'яти хвилин «неопізнаному літаку» було зроблено десять попереджень, проте порушення продовжилося.

«Строго в рамках прийнятих і оголошених нами раніше правил реагування на загрози по відношенню до нього було зроблено втручання», - сказав він.

Туреччина, сказав він, засуджує напади на сирійських туркменів, яких, за його словами, атакує авіація. У країни, запевнив Ердоган, немає яких-небудь ворожих намірів до якої-небудь країні.

24 листопада неподалік від кордону Сирії та Туреччини турецькі літаки збили російський бомбардувальник Су-24, який, за заявою Анкари, порушив повітряний простір Туреччини.

Обидва пілоти катапультувалися. Увечері того ж дня Міноборони РФ повідомило, що обидва пілота загинули.

Після аварії літака в його бік вилетів російський Мі-8, який повинен був провести рятувальну місію. Вертоліт підбили, він зробив екстрене приземлення. У Міноборони говорили, що в результаті рятувальної операції загинув один російський контрактник, решті частини рятувальної групи вдалося дістатися до авіаційної бази «Хмеймім».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення