Президент відвідав поранених військових

 СЕГОДНЯ

У День 25-ї річниці Збройних сил України президент Петро Порошенко відвідав військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

У відділенні невідкладної хірургії український лідер поспілкувався з бійцями, які отримали поранення в зоні бойових дій, привітав їх зі святом і вручив пам'ятні подарунки.

"Радий в цей день бути поряд з вами, дуже пишаюся такими воїнами", – зазначив Петро Порошенко. Президент поцікавився обставинами поранення, а також ходом лікування бійців і чи достатньо медичного забезпечення для якісного відновлення здоров'я вони отримують.

Більшість поранених військових розповіли, що планують продовжити службу в рядах ЗСУ. Президент підкреслив, що досвід, який отримали військовослужбовці в бойових діях, надзвичайно корисний армії і їх побратимам, які зараз продовжують захищати Україну.

Після цього глава держави відвідав клініку променевої діагностики, де начальник відділення комп'ютерної томографії та магнітно-резонансної діагностики Світлана Колесник ознайомила його з роботою нового кабінету комп'ютерної томографії. За її словами, новий томограф дозволить здійснювати швидке обстеження різних ступенів поранення. У свою чергу, міністр оборони Степан Полторак повідомив, що апарат був придбаний за кошти Міноборони і що завдяки системі Prozorro вдалося істотно заощадити на його вартості. За його словами, початкова вартість томографа становила близько 30 млн гривень, а завдяки системі електронних закупівель він був придбаний за 16 млн гривень.

Глава держави також відвідав центр малоінвазивної хірургії та ендоскопії клініки абдомінальної хірургії, де надзвичайний і повноважний посол Японії в Україні Сумі Шигекі передав Міністру оборони України Степану Полторак сертифікат на новий відеоендоскопічної комплекс.

"Я бажаю, щоб конфлікт, викликаний російською агресією, зважився якомога швидше. Японія продовжить підтримку територіальної цілісності України шляхом санкцій проти Росії. Японія разом з членами Великої сімки також продовжить підтримку процесу реформ, які принесуть економічне процвітання. У зв'язку з цим Японія приділяє велику увагу медичній реформі, ініційованій виконувачем обов'язків міністра охорони здоров'я Уляною Супрун, адже українська система охорони здоров'я потребує підтримки", – сказав Сумі Шигекі.

Президент зазначив, що за останній час госпіталь істотно модернізували і лікування в ньому пройшли понад 13 тис. військових. "Значна частина з них повністю повернули здоров'я завдяки професіоналізму і дбайливим рукам персоналу госпіталю. Звісно, ці руки треба "озброювати". І дуже важливо, що ми їх "озброюємо" сучасною технікою, томографами, які купуються за рахунок коштів державного бюджету, і за рахунок допомоги, яку надають нам наші іноземні партнери, зокрема Японія", – підкреслив Петро Порошенко. Глава держави подякував японській стороні і Офіс проектної підтримки ООН за допомогу – в рамках програми було також надано обладнання госпіталях у Вінниці, Харкові, Львові, Одесі.

"Дякуємо за співпрацю, яке дозволило нам вийти на такі результати і зробити лікування українських воїнів своєчасним", – сказав президент.

"Думаю, що ця співпраця є символічним. Дуже важливо було почути, що це чергове продовження, що це стосується не тільки Києва, а й багатьох інших міст, де українські воїни отримують лікування. Також дуже важливо, що ми мали можливість направити на лікування за кордон 278 військовослужбовців, 257 з яких вже повернулися, отримавши необхідну допомогу, яка дозволила їм повернутися до нормального життя або до лав ЗСУ", – додав глава держави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення