При якій температурі остаточно гине коронавірус

Вчені зробили нову заяву про те, при якій температурі гине коронавірус. Французькі дослідники провели експеримент, в ході якого з'ясувалося, що при впливі на COVID-19 температури 92 градуси Цельсія протягом 15 хвилин, вірус гине повністю.

Дослідники з університету Екс-Марсель прийшли до висновку, що штам коронавіруса стійкий до природних високих температур.

У процесі дослідження штам коронавіруса був поміщений в стерильну пробірку і пробірку з біоматеріалом, після чого обидва зразки нагрівали до 60 градусів і зберігали температуру протягом години. З'ясувалося, що вірус, який був у нестерильному зразку, здатності розмножуватися не втратив. Повністю свою життєздатність він втратив тільки після нагріву до 92 градусів Цельсія протягом 15 хвилин.

Фахівці уточнили, що в медичній практиці більшість лабораторій дезінфікуються при нагріванні матеріалів до 60 градусів. Це може стати причиною поширення вірусу. Вчені сподіваються, що результати дослідження допоможуть вибрати найбільш підходящий спосіб дезактивації вірусу.

Раніше повідомляли, що у МОЗ назвали нові епіцентри спалаху коронавірусу в Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення