Придбати вогнегасник в кожне житло: експерт дав поради перед складним опалювальним сезоном

 УНИАН

Старший експерт Офісу підтримки реформ Міністерства розвитку громад і територій України Андрій Саук порадив мешканцям багатоквартирних будинків напередодні складного опалювального сезону придбати вогнегасник в кожний будинок та квартиру. Про це він сказав в ефірі інформаційного телемарафону.

За словами Саука, в рамках підготовки до складного опалювального сезону у всіх містах проводяться обстеження електромереж, тому що при обмежених можливостях теплопостачання або за його відсутності основне навантаження очікують саме системи електропостачання.

"Підготовка йде і обстеження електричних мереж теж, що сьогодні надзвичайно важливо. Тому що розуміємо, якщо виникне ситуація відсутності теплопостачання або обмежені можливості теплопостачання, то велике навантаження ляже на електропостачання - на мережі. І тут треба також підготуватись. Але й мешканцям самим треба розуміти, що тут техніка безпеки дуже важлива", - сказав Саук.

Експерт порадив всім мешканцям, які мешкають в багатоквартирних будинках, придбати вогнегасник, тому що від перепадів напруги можуть виникати різні ситуації, які потребують дуже оперативного вирішення.

"Я сьогодні раджу всім без виключення, в кожну квартиру, в кожний будинок, придбати як мінімум один вогнегасник. Для того, якщо виникне ситуація аварійна, у зв’язку з тим, що буде перенавантажена мережа, а це не виключення, щоб можна було локалізувати пожежу і не відбулося лиха", - додав Саук.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення