Приголомшливі фотографії ніг китайських жінок-лотосів

 Travelask

Витоки китайського «бинтування ніг», як і традиції китайської культури в цілому, сягають сивої давнини — до 10-го століття.

У Стародавньому Китаї дівчаткам починали бинтувати ноги з 4-5-річного віку (немовлята ще не могли терпіти муки від тугих бинтів, калечивших їх стопи).

В результаті цих мук десь до 10 років у дівчаток формувалася приблизно 10-сантиметрова «лотосовая ніжка». Пізніше вони починали вчитися правильній «дорослої» ході. А ще через два-три роки вони вже були готовими дівчатами «на виданні». Завдяки цьому заняття любов'ю в Китаї називалось «прогулянкою між золотих лотосів». Інститут бинтування ніг розцінювався як необхідний і прекрасний, практикований аж десять століть. Рідкісні спроби «звільнення» ступні все ж робилися, однак противившиеся обрядом були білими воронами

Бинтування ніг стало частиною загальної психології та масової культури. При підготовці до шлюбу батьки нареченого спочатку питали про ніжки нареченої, а вже потім про її обличчя

Ступня вважалася її головною людською якістю

Під час процесу бинтування матері втішали своїх дочок, малюючи їм сліпучі перспективи шлюбу, який залежав від краси перев'язаною ноги.

Пізніше один есеїст, мабуть великий цінитель даного звичаю, описав 58 різновидів ніг «жінки-лотоса», кожну оцінивши за 9-бальною шкалою.

Наприклад:

Типи: пелюстка лотоса, молодий місяць, струнка дуга, бамбуковий втеча, китайський каштан. Особливі характеристики: пухлість, м'якість, витонченість.

Класифікації:

Божественна (А-1): у вищій ступені пухка, м'яка і витончена.

Дивная (А-2): слабка і витончена.

Неправильна: обезьяноподобная велика п'ятка, дає можливість дертися.

Навіть володарка «Золотого лотоса» (А-1) не могла спочивати на лаврах: їй доводилося постійно і скрупульозно слідувати етикету, виконуючи цілий ряд обмежень:

1) не ходити з піднятими кінчиками пальців;

2) не ходити з хоча б тимчасово ослабленими п'ятами;

3) не ворушити спідницею при сидінні;

4) не рухати ногами при відпочинку

Хоч це і важко уявити європейцям, «лотосовая ніжка» була не тільки гордістю жінок, але і предметом вищих естетичних і сексуальних бажань китайських чоловіків. Відомо, що навіть нетривалий вид «лотосової ніжки» міг викликати у чоловіків сильний напад сексуального збудження.

«Роздягання» такий ніжки було верхом сексуальних фантазій давньокитайських чоловіків. Судячи за літературними канонами, ідеальні «лотосових ніжки» були неодмінно маленькими, тонкими, гостроносими, вигнутими, м'якими, симетричними і... ароматними.

Бинтування ніг порушувало також природні обриси жіночого тіла. Цей процес вів до постійного навантаження на стегна і сідниці — вони набрякали, ставали повними (і іменувалися чоловіками «хтиві»).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення