Приховані позиції: терористи "Л/ДНР" готують пастку для ЗСУ

 Обозреватель

Російсько-окупаційні війська в зоні АТО на Донбасі обладнають приховані позиції важкого озброєння, зокрема, реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Терористи продовжують становити серйозну небезпеку для місцевого населення. Про це розповів на брифінгу прес-секретар Міністерства оборони полковник Максим Праута, посилаючись на дані Головного управління розвідки.

"За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, перебування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, і їх злочинна діяльність продовжують становити небезпеку для місцевого населення. Окупанти, в порушення комплексу заходів з виконання Мінських угод (прийняті 12 лютого 2015), обладнують приховані позиції важкого озброєння, в тому числі реактивних систем залпового вогню", - розповів Праута.

Зокрема, в житловій зоні населеного пункту Митьково-Качкарі (Новоазовського району) був обладнаний склад боєприпасів до РСЗВ БМ-21 "Град" однієї з військових частин так званого "1-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ".

29 березня 2018 року на зазначеному складі сталася пожежа, загоряння снарядів і детонірованія детонаторів. Під час ліквідації наслідків пожежі отримали поранення декілька російських військовослужбовців.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення