Приятель Порошенка замість дитячої спортшколи відкрив елітний фітнес-клуб (відео)

 Страна

Журналісти проекту розслідувань "Схеми" заявили, що заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко отримав землю для відновлення піонертабору і побудував на цьому місці тенісний клуб для заможних киян.

Про це повідомляє один з учасників проекту розслідувань "Радіо Свобода". За даними журналістів Ігор Кононенко, який служив разом з президентом Порошенко в армії, отримав в оренду ділянку землі в Пущі-Водиці.

Київрада виділила заводу "Ленінська кузня", засновниками якого є інвестфонди Порошенко і Кононенко, ділянку землі з умовою реконструкції піонертабору в дитячу юнацьку спортивну школу "Міжнародна академія тенісу". Вона почала працювати в 2015 році, її спортдиректором став син Кононенко Віталій.

Однак, заступник міністра молоді та спорту повідомив, що об'єкт по вулиці Міська, 9, не є дитячою юнацькою спортивною школою. Журналісти з'ясували, що вартість тренувань з тенісу для дітей становить 3690 грн за 10 годин.

Секретар Київради Володимир Прокопів прокоментував, що не вважає це порушенням, оскільки тенісна академія - теж саме, що і спортивна школа, тільки більш високого напрямку.

Сам Кононенко повідомив, що дійсно є совкове положення про ДЮСШ, але виконати його практично неможливо. Так що юридичної підміни - немає.

Як повідомлося раніше, кума Порошенка за тиждень змінила три брендові сумки вартістю 142 тис. грн. Співачка і нардеп Оксана Білозір виявилася любителькою Louis Vuitton і Gucci.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення