Прикордонники у Борисполі вилучили золотий годинник з діамантами

В аеропортах Києва митники вилучили золотий годинник з діамантами і золоті і срібні монети 1896-1924 років карбування. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби.

"Новий жіночий швейцарський наручний годинник ROLEX і ULYSSE NARDIN перебував в ручній поклажі громадянина Вірменії, який прибув в Україну через аеропорт Бориспіль авіарейсом з Єревана", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до чинних норм, встановлених для авіаційних пунктів пропуску, через "зелений коридор" дозволено безперешкодно ввозити товари (крім підакцизних) вартістю до 1 тисячі євро.

Письмової декларації чоловік не заповнював, за консультацією перед митним контролем до митників не звертався. Таким чином, оскільки годинник ввозився з порушенням цих норм, Київською митницею коштовності вилучені до рішення суду.

Також через аеропорт Київ українка намагалася вивезти в Кельн золоту монету 1897 року, два срібних рублі 1896 і 1924 років.

На момент проходження митного контролю дозвільних документів на право вивезення даних монет, які можуть становити культурну та історичну цінність, громадянка не надала, письмової митної декларації не заповнювала. Монети вилучено до рішення суду і направлено на експертизу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення