Приставив пістолет до голови: на Житомирщині експоліцейського підозрюють у катуванні юнаків (фото)

У Малині Житомирської області невідомі викрали автомобіль співробітника поліції. «Винними» в угоні стали хлопці, які випадково опинилися неподалік автівки, яку справжній викрадач покинув на польовій дорозі. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Поліцейський Ірпінського міського відділу Управління поліції охорони у Київській області, повернувшись після добового несення служби додому – у місто Малин Коростенського району Житомирської області – виявив відсутність свого автомобіля "Мазда". Про це він відразу повідомив у поліцію та написав пост у соціальній мережі з проханням надати допомогу у пошуках машини.

Невдовзі він отримав повідомлення дописувача, що зазначений транспортний засіб бачили на одній із польових доріг у Малинському районі. 30-річний поліцейський разом зі своїм тестем негайно виїхали на зазначене місце. Там вони виявили викрадену автівку та помітили неподалік двох юнаків.

Разом зі своїм родичем вони накинулися на хлопців, нанесли їм тілесні ушкодження і вимагали зізнатися у злочині. Крім того, співробітник поліції охорони зателефонував до Малинського відділення поліції, повідомив, що викрадачів авто затримали і попросив підмогу.

На місце події прибув наряд сектору реагування патрульної поліції. Не розібравшись у ситуації, один зі співробітників СРПП дістав пістолет, приставив до голови одного з юнаків, вимагаючи зізнання у вчиненні злочину. Згодом затриманих доставили до відділу поліції, де незаконно утримували майже до другої години ночі, а потім відвезли додому.

Вранці хлопці разом з батьками звернулися із заявою про побиття та до медичної установи.

Поліція Житомирщини розпочала службову перевірку за фактом причетності правоохоронців до неправомірних дій. І наказом начальника ГУНП в Житомирській області керівника Малинського відділення усунули з посади, а працівників групи реагування відсторонили від виконання службових обов’язків до завершення перевірки.

Працівники Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ провели перевірку викладених фактів та опитали потерпілих і поліцейських. Покази двох сторін суттєво різнилися. Співробітники поліції стверджували, що тілесні ушкодження юнаки отримали внаслідок падінь, коли втікали від поліції. Заперечували і довготривале утримання хлопців у відділку. Однак на камерах спостереження, встановлених в адміністративній будівлі підрозділу поліції, чітко зафіксовано час прибуття учасників інциденту та час, коли хлопців виводили.

У результаті було встановлено, що хлопці поверталися з одного села в інше і жодного відношення до угону автомобіля не мали. Разом із тим, справжнього викрадача авто поліцейського «за гарячим слідом» встановили та затримали оперативники карного розшуку Малинського відділу поліції. Ним виявився 18-річний хлопець, у якого вже є судимість за групове пограбування, а наразі він підсудний за жорстоке поводження з тваринами та викрадення автомобіля. Затриманий розповів, що "Мазду" викрав за допомогою викрутки, а коли в ній закінчилося пальне – покинув у полі, поцупивши з машини магнітолу, яку виявили під час обшуку за місцем мешкання фігуранта.

У результаті проведеної перевірки і з’ясування обставин події співробітника Малинського відділення поліції уже звільнено, а поліцейського Ірпінського міського відділу Управління поліції охорони у Київській області буде звільнено після завершення службового розслідування.

Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, розслідують кримінальне провадження. Наразі колишнім співробітникам поліції та 51-річному мешканцю Житомирщини оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України.

До суду подано клопотання про обрання фігурантам запобіжного заходу. За вчинені дії їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення