ПриватБанк готовий давати кредити компаніям Коломойського

 СЕГОДНЯ

Підприємства групи "Приват", що кредитувалися в ПриватБанку, залишаються у власності групи, банк готовий продовжити з ними співпрацю. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Деякі з цих компаній (що входять до групи "Приват". – Ред.) кредитуються в ПриватБанку, але вони залишаються власністю групи "Приват", – сказав міністр.

У свою чергу, голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак висловив готовність фінустанови продовжити співпрацю з такими компаніями.

"Якщо їм знадобиться кредитна підтримка, ми готові і далі з ними співпрацювати в рамках чинного законодавства, тобто з урахуванням обмежень щодо видачі кредитів одній особі", – сказав він.

Стосовно кредитів пов'язаним особам, продовжив Шлапак, є зобов'язання, яке взяли на себе власники банку: при продажу банку державі вони врегулюють питання, пов'язані з їх позиками, і внесуть додаткову забезпечення. "Сподіваюся, що у нас буде коректна і добра співпраця", – підсумував Шлапак.

Одним з ключових власників групи "Приват" є Ігор Коломойський. Афілійовані з групою компанії контролюють близько 42% найбільшої нафтовидобувної компанії країни ПАТ "Укрнафта", три з п'яти працюючих нафтопереробних заводів країни, великі мережі АЗС та Одеську нафтогавань. У сфері інтересів групи також – феросплавний бізнес, зв'язок, нерухомість, медіа, енергетика, хімія, агросектор, харчова промисловість, туристичний комплекс "Буковель".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення