"ПриватБанк" став жертвою свавілля НБУ - Коломойський

 ТСН

Колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський вперше прокоментував націоналізацію банку, заявивши, що банк став жертвою свавілля НБУ.

За його словами, у Приватбанку був збалансований забезпечений кредитний портфель, що підтверджується міжнародним аудитом.

«Однак НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, вигадував все нові і нові способи штучного зниження капіталізації банку. Потім вони почали розповідати про міфічну диру в 150 млрд грн, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші викрадені або виведені в офшори», — сказано в заяві.

Коломойський стверджує, що ці цифри в НБУ отримали в результаті зміни облікової політики.

«Нормальні центробанки допомагають банкам у важкий час, так як економічні кризи, окупація або війна. Наш же регулятор використав усі можливі прийоми, щоб дотиснути Приватбанк. І, на жаль, у нього це вийшло», — повідомляється в коментарі.

18 грудня Кабінет Міністрів вирішив націоналізувати Приватбанк, 21 грудня банк перейшов під контроль держави. 22 грудня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Міністерство фінансів України підписали договір про продаж 100% акцій Приватбанку.

Пізніше глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що з Привату вивели 2,6 млрд грн перед зміною адміністрації.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення