Привчають до війни: РПЦ викрили в "зомбуванні" дітей у Криму

 Обозреватель

Священики Російської православної церкви Московського патріархату беруть участь у військовій пропаганді серед дітей в окупованому Криму.

Про це заявила член Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова на брифінгу в Києві 16 серпня

"Є приклади, коли російська церква відзначає свято святого Федора Ушакова, і священик везе дітей у військову частину, діти фотографуються з військовою технікою, і ці фото публікують на сайті Кримської єпархії. Російська православна церква роздає гранти на православні табори, де дітей вчать бути розвідниками. До агресивної пропаганди мілітаризації домішується релігія і діти думають, що бути мілітаристами - це свята справа", - розповіла вона.

За її словами, також є факти співпраці РПЦ у Криму з російським козацтвом, політичними партіями, у заходах для прославлення російської армії, де теж передбачена участь дітей.

"Коли це зводиться в єдину доказову базу, складається жахлива картина, як багато грошей вкладається в агресивну пропаганду серед кримських дітей", - додала правозахисниця.

У свою чергу кримський журналіст Сергій Мокрушин нагадав про випадки, коли священики Російської православної церкви Московського патріархату проводили "освячення" російських військових комплексів у Криму, а потім виїжджали на материкову Україну для участі в хресних ходах.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення