Привласнили 1,4 млн грн на пенсіях: на Донеччині молодик організував шахрайську схему

Учасникам злочинного угруповання на Донеччині, які привласнили 1,4 млн грн на cоцвиплатах та пенсіях громадян, повідомили про підозри. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Відомо, що організував протиправну діяльність 24-річний мешканець Донеччини. До схеми залучив нотаріуса, спеціаліста міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану та ще одну мешканку регіону.

Зловмисники виготовляли та використовували підроблені документи на ім’я мешканців тимчасового окупованих районів Донецької та Луганської областей. Без їхнього відома фігуранти зверталися до відділень пенсійного фонду для оформлення та отримання пенсії та інших соціальних виплат. Протягом 2019-2020 років учасники угруповання заволоділи коштами громадян на суму 1,4 млн грн.

Викрили діяльність угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області з колегами-правоохоронцями.

Наразі повідомили про підозри:

організатору злочинної групи за ч. 2, 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 28 ч. ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України; спеціалісту міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану за ч. 2, 4 ст. 190, ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ст. 28, ч. 4 ст. 358, нотаріусу - за ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми); мешканці Донеччини за ч. 4 ст. 190.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення