Продалися Росії: у Києві суд виніс вирок військовим-зрадникам

 Обозреватель

Суд Києва засудив колишніх українських військових Максима Одинцова й Олександра Баранова до в'язниці строком на 14 і 13 років за держзраду та дезертирство з української армії в окупованому Криму.

"Говорити про виконання покарання, я думаю, дуже рано. Поки вироки не набрали чинності, і вони будуть або оскаржені, або будуть інші юридичні процедури, які обговорюються сторонами", - повідомив адвокат.

За словами Рибіна, найближчим часом планується обмін Одинцова і Баранова на українців, ув'язнених в Росії.

"Найближчим часом можливий обмін", - сказав він.

Адвокат уточнив, що всі деталі про формат обміну і осіб, на яких обміняють Одинцова і Баранова, будуть відомі після обміну. За словами Рибіна, він не перший раз займається подібними справами.

Так, Дарницький райсуд Києва виніс вирок Одинцову 6 лютого. Два дні потому Подільський районний суд Києва призначив покарання Баранову. Підсудні на засіданні не визнали свою провину в інкримінованих злочинах.

Захист колишніх військових збирається оскаржити винесений вирок.

Довідка: Баранова й Одинцова затримали 20 листопада 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом у "буферній зоні" поруч із пропускним пунктом "Чонгар". За версією Служби безпеки України, у 2014 році кримчани перейшли з української армії до російської. Таким діями вони порушили дві статті Кримінального кодексу України: держзрада та дезертирство.

Тим часом, влада РФ розцінила затримання Баранова й Одинцова як "викрадення своїх військовослужбовців". Слідчий комітет Росії навіть відкрив кримінальну справу. Судовий процес почався в Києві 7 лютого 2017 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення