Продавали в лікарні: під Харковом працював підпільний цех з виготовлення ПЛР-тестів (фото)

Працівники податкової міліції ГУ ДФС у Харківській області виявили підпільний цех, у якому незаконно виробляли ПЛР-тести. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

У ДФС повідомили, що під час досудового розслідування встановлена група харків’ян, якими з метою особистої наживи, в 2020 році налагоджено підпільне виробництво наборів для відбору біологічного матеріалу для тестування на наявність COVID-19, які, в подальшому, через підставних фізичних осіб-підприємців поставлялися до лікарських установ.

"Вказана група осіб, з метою приховування злочинної діяльності та введення покупців в оману, в супровідних документах на продукцію зазначали інші (легальні) місця її виготовлення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виробництво наборів проводилось з грубим порушенням правил та норм їх виготовлення. У шахраїв вилучили засоби для тестування на суму близько 12 мільйонів, 200 тисяч одиниць готових наборів, а також сировину для виробництва ще біля 400 тисяч.

"Слідство триває. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до організації незаконного бізнесу", - додали в ДФС.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення