Продавці м'яса перекрили дорогу на Запоріжжі

 Depo.Запоріжжя

Близько 200 продавців свинини в п'ятницю перекрили проспект Соборний в районі залізничного вокзалу Запоріжжя-1, вимагаючи зняти карантинні обмеження на продаж свинини через випадок африканської чуми свиней (АЧС).

Акція почалася близько 8:00

За даними видання, акцію протесту проводять підприємці, які торгують на ринках Комунарського району обласного центру. Перекриття дороги в Запоріжжя з вимогою зняти карантинні обмеження на продаж свинини з-за випадку АЧС.

«Саме на цій території була зафіксована АЧС, внаслідок чого на чотирьох тутешніх ринках ввели обмеження на продаж м'яса свиней. Спочатку мова йшла про заборону продажу м'яса з особистих подвір'їв. Але, як кажуть мітингувальники, сьогодні вранці ветслужба ринків відмовилася перевіряти всю свинину, яку вони готували на продаж. Тому на прилавки її так і не виклали», — інформуюють місцеві служби

В результаті обмежувальних заходів без роботи залишилися близько 5 тисяч чоловік, додає видання.

Раніше прес-служба Запорізької ОДА повідомила, що на ділянці, де був виявлений випадок АЧС, ввела 40-денний карантин. Якщо протягом зазначеного періоду не зафіксованого жодного випадку загибелі свиней, карантинні заходи будуть скасовані.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення