Профільний комітет Ради підтримав ЛГБТ-марш у Києві

 Канал 112

Голова Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря виступив із заявою щодо підтримки Маршу рівності, який заплановано на 12 червня у Києві. Текст відповідної заяви оприлюднено на сайті Ради.

«12 червня 2016 року пройде чергова мирна правозахисна хода - Марш рівності - на підтримку ідей особистої і суспільної безпеки, прав людини та недискримінації в Україні, незалежно від будь-яких ознак. Наголошую на своїй стійкій повазі до прав людини і основоположних громадянських свобод», - йдеться у заяві.

«Напередодні проведення Маршу рівності наголошую, що згідно зі Статтею 39 Конституції України громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. Це - невід’ємне право кожної людини. Забезпечення дотримання права на мирне зібрання є важливим показником демократичного розвитку суспільства. Саме тому висловлююсь на підтримку мирної правозахисної ходи Маршу рівності та закликаю правоохоронні органи забезпечити правопорядок і безпеку під час заходу. Сповідуючи Європейські та демократичні цінності, наголошую, що всі громадяни України мають конституційне право на мирний мітинг чи демонстрацію, а обов’язок держави - гарантувати безпеку учасників», - зазначив Немиря.

Немиря також наголосив на важливості дотримання прав усіх категорій громадян.

«Базові права людини мають бути доступними і для ЛГБТ спільноти, а дискримінації, залякуванню та фізичній агресії щодо меншин не може бути місця в правовій державі, яка прагне стати частиною європейської спільноти. Наше спільне завдання - побудувати толерантне, демократичне та європейське суспільство в Україні!» - додав він.

Також повідомляється, що відповідну заяву підтримала голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Ірина Суслова.

Як повідомлялося, торік у Києві на Оболоні відбулися сутички між міліцією та противниками маршу ЛГБТ. Під час сутичок постраждали міліціонери, один перебував у тяжкому стані - у нього була перебита ножем артерія. Про підозру було оголошено семи затриманим особам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення