Прокуратура і СБУ проводять обшук в аеропорту "Бориспіль"

 ГПУ

Слідчі столичної прокуратури і співробітники Служби безпеки проводять обшуки в приміщеннях міжнародного аеропорту "Бориспіль" у рамках розслідування розтрати бюджетних коштів під час здійснення державних закупівель.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Києва.

Кримінальне провадження розслідують за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Встановлено, що держпідприємство МА "Бориспіль" у грудні 2015 року провело тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин, за результатами якого в переможця (приватного підприємства) було придбано чотири такі прилади на загальну суму 4,3 млн гривень.

За документами, переможцем тендера стали детектори, виготовлені чеською компанією. Однак як з'ясували під час слідства, безпосереднім виробником приладів є російська компанія, а її засновником - громадянин РФ.

"Крім того, встановлено, що вартість кожного з детекторів становить близько 200 тис. гривень, що майже вчетверо дешевше, ніж було сплачено державним підприємством", - зазначають у прокуратурі.

У приміщеннях аеропорту, в офісі фірми-переможця тендера, а також за місцем проживання учасників злочинної схеми було вилучено документацію й інші речові докази, що підтверджують протиправні дії. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше в цій справі співробітники СБУ провели обшуки в приміщеннях Державіаслужби.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення