Прокуратура порушила дві справи проти виробника "Сємок"

 УНН

Корпорацію S.Group, яка належить нардепу Сергієві Рибалці, підозрюють в ухиленні від сплати 145 млн гривень податків, а також у спробі шахрайством заволодіти коштами компанії АТБ-маркет на 110 млн гривень. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на прокуратуру Дніпропетровської області.

Заступник прокурора області Андрій Бачище на брифінгу у вівторок розповів, що посадові особи ТОВ "Продекспорт 2009" (входить у корпорацію S.Group) відображали в податковій звітності операції придбання товарів у фіктивних підприємств, реально операції не здійснювалися, так занижувалася сума отриманого прибутку та податку на додану вартість.

"Наприклад, підприємство внесло в податкову звітність відомості про нібито купівлю насіння соняшнику в товариства з обмеженою відповідальністю, зареєстрованого на підставну особу (пенсіонера), яке насправді сільськогосподарську продукцію ніколи не виробляло. Тому, відповідно, і продавати її не могло", - повідомив заступник прокурора області.

Розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за цим фактом, здійснюють за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Під час розслідування прокуратура виявила акт податкової перевірки, яким установлено порушення податкового законодавства корпорацією на суму 145 млн гривень.

Цей акт був прихований від реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань посадовими особами фіскальної служби.

Заступник прокурора Дніпропетровської області також поінформував про те, що посадові особи корпорації S.Group є фігурантами іншого кримінального провадження, розпочатого за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу). За його словами, на підставі підроблених документів корпорація подала позов до компанії АТБ-маркет (з якою S.Group мала реальні довгострокові господарський взаємини) про стягнення заборгованості на 110 млн гривень, якої насправді не існувало.

"Оскільки в Дніпропетровську виграти суду з таким позовом було важко, до схеми залучили підприємство, зареєстроване в Києві, і подали позов до господарського суду цього міста, який суд задовольнив", - повідомив Бачище.

Як з'ясувало слідство, позов підписав не директор компанії, а інша особа, що підтверджується висновком почеркознавчої експертизи. Відразу після проведення цієї "операції" борг за позовом передали іншому підприємству, яке також пов'язане із S.Group, а директором підприємства призначено жителя тимчасово окупованої території України ("ДНР").

"Новопризначений директор одразу" втратив "усю без винятку документацію, що відображає господарську діяльність за кілька років, що складається зі звітів, з договорів тощо, і зник на території, не підконтрольній українській владі", - зазначив заступник прокурора Дніпропетровської області.

Корпорація S.Group є великим виробником снеків, які випускають під брендами "Козацька слава", Semkі, "Мачо", KartoFan, Snekkin, "Мій рибалка" та іншими.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення