Прокурор Миколаївської області подав у відставку через корупційний скандал

Прокурор Миколаївської області В'ячеслав Кривов'яз у середу, 29 червня, написав заяву про відставку, пише місцеве видання "Преступности.нет" з посиланням на прес-службу прокуратури.

Обов'язки прокурора Миколаївщини покладено на першого заступника Артура Шаповалова.

16 червня генпрокурор Юрій Луценко зажадав від Кривов'яза написати заяву про відставку після корупційного скандалу, до якого виявилися причетні окремі представники керівництва Миколаївської ОДА й облради.

Однак Кривов'яз заявив, що не робитиме цього, тому що не вважає себе в чомусь винуватим.

У відповідь 24 червня Луценко відсторонив Кривов'яза від виконання службових обов'язків. Цим документом було також призначено службове розслідування "у зв'язку з його протиправними діями".

Нагадаємо, на початку червня на великому хабарі затримали першого заступника голови Миколаївської обладміністрації Миколу Романчука. Героя України Романчука і ще трьох чиновників впіймали на отриманні хабара в розмірі $90 тис. Згодом під будинком Романчука знайшли мережу тунелів зі скарбами.

Після цього у відставку подав миколаївський губернатор Вадим Меріков, а голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе звільнила начальника поліції Миколаївської області Віталія Гончарова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення