Пропонували екскурсії Європою: на Одещині бандити втягували людей у трудове та сексуальне рабство

Поліцейські Одещини застерігають громадян від тенет "работорговців". Про це повідомляє пресслужба установи.

Співробітники Управління міграційної поліції регіону, які протидіють подібним правопорушенням, зазначають: у цьому році виявили 24 злочини, пов’язані з торгівлею людьми, та 15 - зі сферою суспільної моралі. Потерпілими в них є і жінки, і чоловіки абсолютно різні за віком, освітою та статками, які були втягнені в сексуальне та трудове рабство, злочинну діяльність тощо.

Правоохоронці зауважують, що від сучасного рабства ніхто не застрахований, бо зловмисники вдаються до найпринадливіших схем, і нерідко серед них можуть виявитися знайомі люди, від яких підступу не очікуєш.

У якості прикладу, згадується нещодавно ліквідована банда, деякі учасники якої знаходилися на Одещині і пропонували людям, які жили поряд з ними, екскурсію Європою, завершальною локацією якої була Франція. Там вони відбирали у потерпілих документи та гроші і, використовуючи уразливий стан людей, змушували телефонувати в посольство та, посилаючись на події на сході України, просити статус біженців і грошові виплати, призначені державою для таких осіб, щоб потім ті кошти відібрати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення