Протести, фаєри та перевірка спецслужб: чому Гордон провів скандальні інтерв'ю з Поклонською та Гіркіним

Журналіст Дмитро Гордон, який спершу взяв інтерв'ю у депутатки російської Держдуми Наталії Поклонської, котра у 2014 році, працювала в прокуратурі Криму і сприяла анексії півострова, поспілкувався і з колишнім ватажком терористів "ДНР" Ігорем Гіркіним. Після скандального інтерв’ю офіс журналіста активісти закидали яйцями, хоча вони зізналися, що інтерв’ю повністю не дивилися.

"Під редакцією Гордона на акцію 18 травня зібралося буквально два десятка людей. В їх числі був лідер ультраправої організації С14 Євген Карась. Він зізнався, що інтерв'ю, проти якого прийшов протестувати, не дивився ", - повідомляє в Facebook Pavlovsky News.

Крім того, невідомі залишили на асфальті емоційні написи щодо Дмитра Гордона. Наприкінець протесту активісти підпали фаєри.

Силовики Служби безпеки України заявили, що проведуть відповідну перевірку.

"СБУ вивчить ситуацію навколо інтерв'ю з Гіркіним", - сказали в СБУ.

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов повідомив, що Гіркін розповів про конкретні факти вчинення ним особливо тяжких злочинів. Він так само запевнив, що ці дані будуть детально проаналізовані прокурорами і слідчими.

"Використання органами прокуратури та досудового розслідування інформації з інтерв'ю підозрюваних і обвинувачених осіб досить поширена світова практика. Такі інтерв'ю цінні додатковими фактажем, деталями. Наприклад, так звана "прокурор" Криму підтвердила, що їй відомо про підозру і кримінальні переслідування проти неї в Україні", - повідомив заступник Генерального прокурора.

Пізніше Дмитро Гордон розповів, чому взяв інтерв'ю у Гіркіна та Поклонської.

"Флешки з матеріалами цих інтерв'ю знаходяться в Гаазі. Показання Наталії Поклонської та Ігоря Гіркіна стануть одними з основних свідків у справі про анексію Криму і розв'язування кривавої бійні на Донбасі", – пояснив Гордон.

Також журналіст запевнив, що інтерв'ю з Поклонською і Гіркіним були зроблені у співпраці з українськими спецслужбами.

Крім того, Гордон попросив вибачень від усіх людей, в тому числі публічних, які "таврували його ганьбою".

"Я звертаюся до всіх, хто в соцмережах або на телеканалах таврував мене ганьбою, у вас є можливість звернутися до спецслужб України і прокуратури... Після того, як вам дадуть вичерпні відповіді на ваші запитання, я вимагаю одного: щоб ви публічно переді мною вибачилися" , – підкреслив журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення