Протести у Вірменії: поліція пригрозила скористатися зброєю

 СЕГОДНЯ

Поліція Вірменії нагадала протестувальникам про можливість застосування зброї, якщо виникне загроза нападу на органи державної влади. Про це повідомляє News.am.

У своїй новій заяві поліція зазначила, що органи державної влади є об'єктами, які підлягають особливому режиму охорони.

"Закликаємо громадян, неповнолітніх учасників мітингу, їхніх батьків проявити пильність, не піддаватися на заклики організаторів акції до незаконних дій, так званих "несподіваних дій", – підкреслюється в заяві поліції.

Опозиційний лідер протесту Нікол Пашинян висловив переконання в тому, що поліція не має права використовувати зброю проти мирних демонстрантів.

"Звичайно, це незаконно. Це так за всіма міжнародними правилами. Це ж не новина! Що означає використання зброї проти демонстрантів, які не вдаються до насильницьких дій?" – цитує Пашиняна "Радіо Азатутюн".

Як повідомлялось, демонстранти почали блокувати уряд в Єревані. Однак за допомогою фізичної сили правоохоронці усунули демонстрантів від входу в будівлю. Кількох протестувальників затримали.

Нагадаємо, незважаючи на акції протесту в Єревані, парламент Вірменії обрав колишнього президента Сержа Саргсяна прем'єр-міністром республіки. За нього проголосували 76 депутатів з 90 присутніх.

Президент Вірменії Армен Саркісян уже підписав указ про призначення Саргсяна прем'єром. Як повідомляється на сайті глави Вірменії, в його резиденції відбулась його перша зустріч з обраним прем'єр-міністром.

У зв'язку з переходом країни до парламентської форми правління, у прем'єр-міністра буде більше повноважень, ніж у президента.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення