Протести в Єревані: близько півсотні постраждалих, 59 затриманих

 ЕСПРЕСО.TV

Під час протестів у столиці Вірменії Єревані станом на 12:30 за місцевим часом (11:30 за Києвом) поліція затримала щонайменше 59 людей

Про це повідомляє вірменська служба "Радіо Свобода".

Водночас Deutsche Welle повідомляє про щонайменше 46 поранених у сутичках із поліцією. Їх госпіталізували до столичних лікарень.

Серед постраждалих і госпіталізованих - ініціатор протестів опозиційний лідер ініціативи "Мій крок" Нікол Пашинян. За словами його однопартійця, під час зіткнення Пашинян впав на колючий дріт і дістав рваних ран. Після надання йому медичної допомоги Пашинян повернувся до протестувальників.

Крім того, повідомляється про шістьох травмованих поліцейських.

Деякі протестувальники залишали свої автомобілі на середині вулиці, мотивуючи це несправністю транспортних засобів. Активісти і прихильники опозиційного руху також використовували лавки, сміттєві баки та інші предмети.

На площі Франції в Єревані заступник начальника столичної поліції Валерій Осипян представив Пашиняну письмове повідомлення про те, що поліція ухвалила рішення про припинення демонстрацій. Проте Пашинян, не читаючи документа, демонстративно розірвав його та заявив: "У Вірменії почалася тотальна непокора".

Нагадаємо, 9 квітня Вірменія отримала нового президента та перейшла на парламентську форму правління. Новим президентом країни став Армен Саркісян.

Проте, відповідно до конституційних поправок, президент країни виконуватиме більше церемоніальну функцію, а виконавча влада відтепер буде зосереджена у прем’єр-міністра.

Цього ж дня припинилися повноваження попереднього президента Вірменії Сержа Саргсяна, який є лідером правлячої Республіканської партії Вірмені. У Республіканській партії планують висунення на посаду прем’єр-міністра Сержа Саргсяна.

Голосування з питання обрання Сержа Саргсяна прем'єр-міністром заплановане у вірменському парламенті на 17 квітня.

16 квітня в Єревані тисячі людей вийшли на протест проти висунення на посаду прем'єр-міністра кандидатури екс-президента країни Сержа Саргсяна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення