Протестувальники заблокували дорогу до Польщі

 Канал 24

Жителі прикордонних з Польщею населених пунктів перекрили рух автотранспорту за кілометр від пунктів пропуску "Грушів", "Рава-Руська" та "Шегині".

Як повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, так люди висловили свій протест проти призупинення малого прикордонного руху.

Перед кожним зі згаданих пунктів пропуску дорогу перекрили по півтора десятка людей. З мітингувальниками працює Нацполіція і проводить роз'яснювальну роботу.

"Просимо туристів врахувати цю інформацію під час планування поїздок. На інших пунктах пропуску скупчення автотранспорту немає",

– повідомив Слободян.

Він пояснив, що Польща лише тимчасово обмежила малий прикордонний рух у зв’язку з важливими заходами, які будуть проводитися у Польщі впродовж липня. Українці-мешканці прикордонних із Польщею районів можуть їздити за кордон виключно на загальних підставах. Так само Польща посилила прикордонний контроль і на кордоні з Німеччиною та Чехією.

Нагадаємо, у ніч на 4 липня Польща тимчасово припинила дію спрощеного порядку перетину кордону для жителів прикордонних районів України. Відновити малий прикордонний рух планують 2 серпня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення