Противники підвищення тарифів перекрили рух на Хрещатику

 Лівий берег

Шахтарі, залізничники і бійці полку "Азов" провели ходу в центрі Києва з вимогою підвищити зарплати і націоналізувати надра України.

В акції взяли участь профспілка залізничників з вимогою підвищити зарплати персоналу залізниці, шахтарі шахти "Стаханов" міста Мирноград з вимогою віддати зарплату за три місяці і ЦК "Азов" з вимогою інвентаризувати і позбавити ліцензії на видобуток ресурсів фірми, пов'язані з "ДНР-ЛНР" і з екс-президентом Віктором Януковичем, а також проти підвищення тарифів

Учасники акції пройшли з Бессарабської площі до будівлі Кабміну із зупинками біля КМДА та Міненерго, куди протестувальники відправили своїх людей з вимогами.

Тарифи на житлово-комунальні послуги (ЖКГ) — опалення і гарячу воду — підвищуються в Україні майже в два рази з 1 липня. Підвищення тарифів на послуги ЖКГ пов'язано з рішенням Кабміну України виконати вимогу МВФ за внутрішніми цінами на газ, довівши їх до рівня ринкових: з 1 травня скасовано пільговий тариф, який використовувався протягом опалювального сезону, а населення і підприємства, що забезпечують опалення і гарячу воду, тепер будуть платити за газ за єдиним тарифом — 6,879 тисячі гривень (близько 270 доларів) за тисячу кубометрів. Уряд планує зменшити навантаження на малозабезпечені верстви населення через зростання тарифів за допомогою адресних субсидій.

Нагадаємо, в березні профспілка шахтарів улаштувала пікет Верховної Ради. Гірники вимагали 250 млн гривень на зарплати і знижку на комуналку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення