Прототип місячного ровера для переміщення космонавтів врятували з металобрухту

 Meduza

Власник пункту прийому металобрухту в Алабамі розповів, що він врятував прототип місячного ровера, який хтось здав для знищення. Декількома днями раніше видання Motherboard повідомило, що апарат був знищений.

Як говорилося в статті, в 2014 році один історик, відвідуючи родичів в Алабамі, помітив на задньому дворі сусіда ровер і впізнав його. Це був один із прототипів, створених NASA в 1965-1966 роках. Історик повідомив про це в NASA, але співробітникам не вдалося розшукати апарат: як заявив власник, він здав його на металобрухт, де машину знищили. Про це Motherboard стало відомо з документів, отриманих з NASA.

Насправді, виявилося, що ровер зберігся. Власник пункту прийому металобрухту зв'язався з редакцією і розповів, що він дізнався апарат, коли його привезли, і залишив на зберігання. За його словами, до нього приїжджали співробітники NASA, але вони «пропонували все, крім грошей». Поточний власник планує вигідно продати апарат.

Під час програми «Аполлон» в NASA розробили кілька роверів для переміщення астронавтів на Місяці. Три з них досі перебувають на супутнику Землі, ще один зберігається в музеї у Вашингтоні. Motherboard зазначає, що ровер стоїть куди дорожче, ніж ціна, за яку його здали в металобрухт. Врятований ровер виглядає точно так само, але потребує ремонту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення