Проукраїнському активісту в Москві загрожує майже п'ять років колонії

 СЕГОДНЯ

У Росії прокуратура запросила 4 роки і 6 місяців колонії загального режиму для громадського активіста Костянтина Котова, якого звинувачують за "дадінською" статтею – ст. 212.1 (неодноразове порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу тощо.) Кримінального кодексу Росії. Про це в Фейсбуці повідомила адвокат Котова Марія Ейсмонт.

Один з підсудних – Костянтин Котов, який виходив на мітинги за свободу українських політв'язнів і активно підтримував в'язнів Кремля, не пропускаючи жодного засідання суду над полоненими моряками, і постійно приносив їм передачі в СІЗО. Зараз чоловік сам опинився на лаві підсудних, надівши на суд футболку із зображенням Олега Сенцова.

Незгодного з політикою Кремля затримали 12 серпня за нібито порушення правил проведення мітингів. Без судової ухвали у нього вдома провели обшуки, вилучивши в якості речових доказів плакати з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших політв'язнів.

Слідство йшло лише три дні – захисту дали всього 72 години на ознайомлення з матеріалами справи. Котова судять за порушення порядку під час акції протесту, проте правозахисники впевнені, що це просто залякування незгодних з кремлівським режимом.

Сьогодні ж винесли вирок ще одному протестуючому. Три роки колонії отримав Кирило Жуков. Все через відео, на якому він торкається шолома росгвардійця. За версією звинувачення, цим Жуков завдав шкоди здоров'ю бійця. Всього ж зараз чекають вироку більше двох десятків учасників акцій протесту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення