Пухлину вагою з пацієнта видалили медики в Рівному

 СЕГОДНЯ

Медики Рівного врятували хвору, вирізавши фіброму в 30 кілограмів. Такі утворення доброякісні та злоякісні зустрічаються вкрай рідко. Але пухлина настільки заважала жінці, що та не могла ходити і їсти.

72-річна Віра Дмитрівна показує, як пухлина спотворила їй ноги. І зараз пенсіонерка хоч повільно, але пересувається; може сама, без допомоги, готувати їсти і випрати.

"Пухлина печінку мені здула. Я зовсім нагнутися не могла. Дякую Богові. Ну трошки поправилась", – розповідає пацієнтка Віра Савчук.

До операції пані Віра важила 68 кілограмів. 30 з них вага самої пухлини.

У медзаклад хвора потрапила у важкому стані: не могла ні ходити, ні їсти. Пухлина настільки розрослася, що досягла ваги жінки.

Величезну кісту яєчника рівненські лікарі видаляли п'ять годин поспіль.

"Вона спотворила роботу більшості органів черевної порожнини і малого таза. Жінка поступила з жахливою анемією, виснажена. З лімфостазом, набряками і трофічними виразками", – розповідає хірург Світлана Орешко.

Операція пройшла успішно. І хірурги протипухлинного центру були шоковані.

"А де ж вона була до цього 5 років? 5 років тому цю пухлину, не злоякісну, можна було б прооперувати в плановому порядку, спокійно, без шкоди для здоров'я, яку вона отримала за ці 5 років", – обурюється головний лікар Рівненського протипухлинного центру Григорій Максим'як.

Не йшла до медиків, тому що не було грошей на лікування. Про це пані Віра розповіла в програмі "Говорить Україна", куди звернулася за допомогою. Тому що діти з хворою матір'ю не спілкуються – не знайшли спільної мови з вітчимом. З одним сином мати побачилася тільки в студії ток-шоу.

Після програми жінці влаштували обстеження в столичній клініці. Оперували вже у Києві.

Але після операції пенсіонерка будує плани на весну – будуть садити з чоловіком овочі та побілять будинок. Про це, без допомоги лікарів, яких вважає своїми рятівниками, Віра Дмитрівна і не мріяла.

"Передайте їм подяку. Я не знаю, як мені далі буде. Зараз я хоч ляжу і посплю", – говорить пенсіонерка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення