Путін доручив запитати кримчан про готовність прожити чотири місяці без світла

 Дождь

Президент Росії В. Путін доручив провести соціологічне опитування серед населення Криму перед тим, як укладати контракт про постачання електроенергії з Україною. Про це в четвер, 31 грудня, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на міністра енергетики Олександра Новака.

За словами Новака, Путін запропонував запитати у кримчанам, чи згодні вони на те, що в контракті з Україною Крим буде вказано частина України.«Президент доручив терміново звернутися до одного з провідних професійних агентств для того, щоб провести соціологічне опитування населення Криму і Севастополя з наступних питань.

Перше питання: чи підтримуєте ви чи ні укладення комерційного контракту з Україною на постачання частини електроенергії в Крим і Севастополь, якщо в ньому буде зазначено, що Крим і Севастополь є частиною України», — повідомив Новак. Друге запитання в соціологічному опитуванні про те, чи готові кримчани «до тимчасових труднощів, які пов'язані з перебоями енергопостачання протягом найближчих 3-4 місяців».

За словами Новака, саме такі формулювання хоче бачити в соц. опитуванні Путін. Президент РФ вважає правильним запитати думки громадян, перш ніж виносити рішення щодо укладення контракту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення