Путін хоче дозволити Нацгвардії РФ застосовувати зброю без попередження

 Лівий берег

Службовцям Національної гвардії Росії можуть дозволити застосовувати зброю без попередження в разі безпосередньої загрози громадянам або самим військовослужбовцям. Про це повідомляють у тексті законопроекту, який вніс президент РФ Володимир Путін у Держдуму.

Однак в інших випадках бійці Нацгвардії повинні попереджати про застосування сили чи зброї.

Окрім того, Нацгвардії дозволять застосовувати спецзасоби для припинення масових заворушень.

Війська Національної гвардії мають право перевіряти у громадян документи, що посвідчують їхню особу, якщо є достатні підстави підозрювати їх у скоєнні злочину або в правопорушенні.

При цьому під час звільнення заручників і припинення заворушень бійці Нацгвардії зможуть застосовувати водомети і бронетехніку "з подальшим обов'язковим повідомленням прокурора протягом 24 годин"

Крім того, стала відома ймовірна чисельність формованої в Росії Національної гвардії. Вона, імовірно, становитиме від 350 до 400 тис. осіб, повідомляє "Интерфакс" із посиланням на джерело, знайоме із ситуацією. Співрозмовник агентства зазначив, що близько 200 тис. осіб - це Внутрішні війська, ще 150-200 тисяч - спеціальні та поліцейські підрозділи, а також ФГУП "Охорона".

Про створення Національної гвардії на базі Внутрішніх військ МВС президент РФ Володимир Путін оголосив 5 квітня. Тоді він сказав, що гвардія боротиметься з тероризмом, а також організованою злочинністю і "в тісному контакті з Міністерством внутрішніх справ продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОН, СОБР"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення