Путін планує окупацію Сирії, Латвії та Молдови - New York Post

 New York Post

Кремль реалізує в Сирії так званий кримський сценарій, результатом якого може бути якщо не анексія, то щонайменше окупація частини території країни. Таку думку висловив у статті New York Post політичний оглядач видання Амір Тахері.

«Що, якщо в Сирії відбувається не просто «підвищення військової активності» росіян, а щось більше? Що, якщо Москва готується влаштувати Сирії «путінську терапію»? Зараз Росія має намір вже не просто підтримувати Башара Асада, вона хоче контролювати країну», - пише він.

Тахір вважає, що дії Росії не вибиваються із звичної канви і цілком передбачувані, оскільки вони пройшли «тест на успішність» ще в Грузії в 2008 році.

«Російська армія побічно або прямо втручається у справи іншої держави - не без допомоги меншини серед населення цієї країни», - йдеться в статті. За словами автора, Москва починає позиціонувати себе як «захисника етнічної, лінгвістичної або релігійної меншини», яка пізніше запрошує військове втручання проти центральної влади, на яку навішують ярлики «фашистів» або «терористів».

На думку Тахірі, наступним пунктом в цій «програмі Кремля» буде саме сирійське узбережжя - з військовими базами РФ в Тартусі і Латакії як плацдарм для окупації. Журналіст також припустив, що далі Москва зверне свій погляд у бік Молдови, де в даний час проходять антиурядові акції, і Латвії.

«Якщо не зупинити Путіна зараз, його дії на Сирії не закінчаться. Наступні кандидати - Молдова і Латвія, оскільки в обох цих країнах є велика російськомовна громада», - пише видання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення