Путін став непередбачуваним: Марчук пояснив, від чого залежить ситуація на Донбасі

 Обозреватель

Останні події на Донбасі показують, що ситуація повністю залежить тільки від президента РФ Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю розповів екс-міністр оборони, представник України в підгрупі з безпеки мінської Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

"Значною мірою, тут не залежить від президентських виборів. Тому що для Путіна важливо, чому взагалі це все почалося, - заблокувати український вихід в Європу. Євросоюз і взагалі європейське співробітництво і т.д - це найголовніше. Оскільки йде війна на території Україна, ні в яке НАТО нас не візьмуть. Безвізовий режим нам дали - це ще добре. Тобто, це (війна з Росією - Авт.) буде довго, поки не вдасться зрозуміти після зустрічі Путіна і Трампа, найімовірніше, в Гамбурзі (на саміті G20 в Гамбурзі в липні - Авт.), як далі Путін себе поведе", - вважає Марчук.

За його словами, водночас очікувати позитивних для України наслідків не варто, тому що після того, як Путін і його команда зрозуміли, що їхні надії на те, що Трамп буде "з ними", марні, Путін почав поводитися непередбачувано.

"Це стара доктрина путінської поведінки, ніколи не йти ні на які поступки, на угоду партнеру або противнику. Простіше кажучи, Путін ніколи і жодного разу не йшов на поступки під тиском", - наголосив Марчук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення