Путіну потрібна Білорусь на території України, – експерт

 Канал 24

Прийом так званих гойдалок, які застосовує Росія, роблячи діаметрально протилежні заяви і дії, спрямований на те, щоб вимотувати, деморалізувати і демотивувати Україну й Захід, щоб показати безкінечність конфлікту, безвихідь у цій історії. Це потрібно Росії, аби продемонструвати, що на Донбасі все складно, процес буде тривалим доти, доки сторони не пристануть на пропозиції Кремля.

Таку думку висловив політичний експерт Михайло Басараб.

Як нагадує політолог, Кремль і контрольовані ним терористичні угрупування на Донбасі чергують агресію з миролюбивими заявами. Вони так діють по всіх напрямках так званого переговорного процесу. З одного боку, демонструють бажання сідати за стіл переговорів, обговорювати деталі відведення військової техніки по лінії зіткнення, калібр озброєнь, в яких пунктах реалізовувати перемир’я тощо. А потім, зауважує він, після таких декларативних намірів через кілька днів українські позиції обстрілюють російські війська. Сьогодні маріонетка Захарченко погрожує дійти танками до Ужгорода, а завтра верзе щось про бажання повернути "ДНР" до України.

Це тактичні прийоми і гра на вимотування до того часу, поки в опонентів РФ не опустяться руки, і вони в повному обсязі не виконають вимоги Кремля. Але це їй не вдасться. Росія не упокорить Україну, яка вже відбулася як історична даність,

– наголошує Михайло Басараб.

Як підкреслює політолог, Москва не зможе знищити українську націю саме через адекватну оцінку українцями всього того, що відбувається в Криму і на Донбасі.

"Тотальна окупація Росією України неможлива, тому що це ресурсно непідйомне завдання для Кремля. Як тільки якомусь ідіоту прийде така ідея, можна поставити хрест на державі "Росія". Хоча б з тої простої причини, що втримати Україну під російською окупацією нереально. Тому єдине, що залишається РФ, на бандитському жаргоні – "взяти на понт" Україну і наших західних партнерів, залякуючи тотальною конвенційною війною і чергуючи заяви про мир з локальними збройними сутичками", – вважає експерт.

На думку Михайла Басараба, це стратегія РФ – застосовувати періодично силу, змінювати її заявами про готовність до досягнення політичних домовленостей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення