Путіну треба нагадати, що епоха работоргівлі у минулому, — Савченко

 УНИАН

Народний депутат України Надія Савченко, яку незаконно утримують у російському СІЗО, переконана, що її обмін має проходити або у форматі "один на один", або "всіх на всіх".

Про це льотчиця розповіла в інтерв'ю агентству УНІАН.

"Коли говорять про обмін, то я себе трохи річчю на торгах чи аукціоні відчуваю. Але торги тут політичні, і я теж заручник "великої" політики.

Але життя людини варте — не більше і не менше — ніж життя іншої людини. Тому ніяких двох ГРУшників на одну мене. Або "один на один", або з примиренням і милосердям "всіх на всіх", щоб забути про цю кляту ситуацію!" — заявила вона.

За словами Савченко, спроби Володимира Путіна виторгувати якнайбільше в обмін на її звільнення, нагадують рабовласницьку епоху.

Я не знаю, що там у розумінні Путіна «рівнозначний обмін», але моє життя не варте більше, ніж життя іншої людини.

Я йому не належу, щоб він міг думати, що може мене міняти на пільги і вигоди для себе і своєї влади! Часи работоргівлі – у минулому, якщо він ще не в курсі,— підкреслила нардеп.

Тим часом адвокат Александрова переконаний — в Кремлі погодились обміняти українських полонених Надію Савченко або ж режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка на затриманих російських ГРУшників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення