Путіну вдалося досягти ще однієї мети - The Economist

 FaceNEWS

Протягом кількох останніх тижнів Росія поставила світ перед фактом, почавши втручатися у війну в Сирії. Спочатку російські військові літаки, танки і солдати були помічені на базі на сирійському узбережжі. А незабаром після цього російська авіація почала відверто наносити удари з повітря по території країни. І експерти почали обговорювати різні версії того, навіщо Володимиру Путіну ця авантюра. І що б там не було, російському президентові точно вдалося добитися однієї з гіпотетичних цілей: він успішно відвернув увагу світу від російської агресії проти України. Про це сьогодні повідомляє The Economist, спираючись на пошукові дані Google і сайту Wikipedia.

Якщо проаналізувати дані відвідування цих двох ресурсів, після російського вторгнення в Сирію все менше користувачів почали шукати новини про війну в Україні і більше читати про сирійському конфлікті. Якщо сьогодні статтю про Сирію на Wikipedia шукають понад півмільйона користувачів, то Україна цікавить лише десятки тисяч.

«Звичайно, бомбардування іншої країни як техніки для відволікання уваги - це дуже жорстокий спосіб, але, схоже, він ефективний», - йдеться в статті

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення