Путіну запропонували повернути ракети на Кубу

 РИА Новости

Депутати Держдуми від КПРФ Валерій Рашкін і Сергій Обухів запропонували розмістити на Кубі ракетні комплекси для захисту інтересів. Відповідне звернення законодавці направили президенту Росії Володимиру Путіну, міністру закордонних справ Сергію Лаврову і главі Міноборони Сергію Шойгу (текст документа потрапив у розпорядження РИА Новости).

Як зазначають депутати, агентство Reuters опублікувало інформацію про те, що вже в травні США має намір розмістити ракетні пускові установки типу HIMARS на південному сході Туреччини ( підтвердження від офіційних установ США не надходило)

«Варто зазначити, що тактико-технічні характеристики зазначеного озброєння, за наявними даними, дозволяють, серед іншого, використовувати ракети з радіусом дії до 500 кілометрів. Таким чином, створюється потенційна загроза союзникам Росії по ОДКБ (в першу чергу, Вірменії)», — пишуть "парламентарі".

На їхню думку, в цілях захисту необхідно прийняти порівнянні відповідні заходи.

«У першу чергу, мова йде про розміщення російських пускових установок аналогічного або навіть більшого радіусу дії на Кубі. Крім того, вбачається ще більш доцільним асиметрична відповідь Вашингтону у вигляді відновлення радіоелектронного центру в Лурдесі», — вказують Рашкін і Обухів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення