Рада перейменувала 70 населених пунктів у Криму

 Lenta.ru

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування затвердив нові назви для 70 населених пунктів Криму. Про це повідомляє у вівторок, 16 лютого, QirimInfo.

За словами співробітника Українського інституту національної пам'яті Сергія Громенко, в рамках виконання закону про декомунізацію змінені назви селищ і одного міста Красноперекопська. «Красноперекопськ буде називатися Яни Капу, що перекладається як Нові ворота.Така назва буде відображати певну історичну закономірність найменувань в тому регіоні», — зазначив він.

Громенко повідомив, що селище міського типу Леніне перейменують в Єди Кую (Сім колодязів): «відповідно так буде називатися цілий район». Селище Радянське отримає назву Учкив, Красногвардійське — Курман. Кіровський район перейменували в Іслям Терек, поінформував він.

9 лютого лідер кримсько-татарського Меджлісу і радник президента України з питань кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв пообіцяв перейменувати близько 70 населених пунктів у Криму.

З травня 2015 року в Україні діє закон про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів. Документ забороняє виготовлення і публічне використання символіки, зокрема зображення радянських прапорів і гербів, а також публічне виконання гімнів СРСР, Української РСР та інших радянських республік.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення