Рада призначила Ткаченка новим міністром культури: що про нього відомо

Верховна Рада України 4 червня затвердила на посаду міністра культури та інформаційної політики України народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Ткаченка. За відповідний проект постанови проголосували 263 нардепи.

Відразу ж Ткаченка достроково позбавили депутатських повноважень.

Ткаченко зазначив, що на новій посаді сподівається "зрушити справу про допомогу і культурі, і креативним індустріям більш ефективними темпами", зокрема, що стосується виділення бюджету для цієї сфери. Він також додав, що розраховує на підтримку колег з парламенту.

Що відомо про Олександра Ткаченка

Олександр Ткаченко очолює парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. На виборах до Верховної Ради був №9 в списку "Слуги народу".

У 1994-1999 рр. – президент телекомпанії (продакшн-студії) "Нова мова", яка виробляла телепрограми "Післямова" і "Обличчя світу" для каналів "УТ-1" і "Інтер".

У 1996-1997 рр. очолював службу новин ТСН і став заступником генерального продюсера каналу "1+1". У 1998 році покинув "1+1", зосередившись на розвитку "Нової мови".

У 1996-1997 рр. очолював службу новин ТСН і став заступником генерального продюсера каналу "1+1". У 1998 році покинув "1+1", зосередившись на розвитку "Нової мови".

З березня по травень 2008 року працював в Москві заступником генерального директора телеканалу РЕН-ТВ в рамках консультаційної угоди. Займався програмуванням контенту і сітки мовлення.

З серпня 2008 року до обрання в парламент обіймав посаду генерального директора групи "1+1 медіа", в яку входять телеканали "1+1", "2+2", "ТЕТ", "Плюсплюс", "Бігуді", "Уніан-ТВ", "1+1 International" і Ukraine Today, сейлз-хаус Плюси і компанія з виробництва телеконтенту 1+1 продакшн.

Нагадаємо, Рада призначила новим віцепрем'єром з євроінтеграції Ольгу Стефанішину.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення