Рада проголосувала за арешт Онищенко, яки вважає, що влада все "робить по бєспрєдєлу"

 Страна

Сьогодні, 5 липня Верховна Рада України таки зняла недоторканність з народного депутата Олександра Онищенка. Перед голосуванням на президії Ради вивісили гігантський плакат - "Онищенко під арешт". А на трибуну хтось поставив звичайну алюмінієву кружку з написом Олександр Онищенко.

"За" це рішення проголосували 275 депутатів. З рішення про затримання нардепи дали 265 голосів і за арешт проголосувало 263 народних обранця.

Перед голосуванням в Раду прийшов генеральний прокурор Юрій Луценко разом з антикорупційним прокурором Назаром Холодницким.

Спікер Ради представив їх і поцікавився, чи перебуває у залі сам Олександр Онищенко. Із залу спікеру відповіли, що Онищенко відсутній. Після чого перед нардепами виступив Юрій Луценко і перерахував гріхи Онищенко, в яких його звинувачує ГПУ.

На закінчення свого виступу, Юрій Луценко попросив депутатів дати згоду на позбавлення його недоторканності, затримання і арешт.

Нагадаємо, що перед голосуванням журналісти зв'язалися з Олександром Онищенком і він заявив, що його підставили.

Народний депутат України від групи "Воля народу" Олександр Онищенко сьогодні, 5 липня, не з'явився у Верховній Раді, яка розглянула питання про позбавлення його парламентського імунітету та дала згоду на його арешт.

На наше запитання, чи прилетів він до Києва, він дав зрозуміти, що перебуває не в Україні і сказав, що його банально підставили.

"Чого летіти, коли мене підставили і в черговий раз кинули. Обіцяли процес і суд. А вирішили все по бєспрєдєлу робити", - заявив народний депутат.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення