Рада розмірковує, як перейменувати Дніпропетровськ в Дніпропетровськ

До Верховної Ради внесено другий проект постанови (№4001) про перейменування Дніпропетровська. Його автор - депутат від "Опоблоку" Олександр Вілкул - пропонує провести формальне перейменування міста в Дніпропетровськ, змінивши "етимологію".

Якщо Рада підтримає цей проект, буде вважатися, що місто отримало свою назву на честь апостола Петра, а не більшовика Григорія Петровського. Декількома днями раніше позафракційний нардеп Андрій Денисенко зареєстрував проект №3864 про перейменування Дніпропетровська в Дніпро.

Нагадаємо, мер міста Борис Філатов на початку грудня заявляв, що перейменування Дніпропетровська можливе тільки в тому випадку, якщо новою назвою стане Дніпро.

Однак наприкінці грудня Дніпропетровська міськрада на виїзному засіданні звернулася до Верховної Ради з проханням залишити місту колишню назву в рамках декомунізації - але в честь святого Петра, а не більшовика Григорія Петровського. Формально має статися перейменування Дніпропетровська в Дніпропетровськ.

Відповідно до вересневого опитуванням КМІС, 90% жителів Дніпропетровська не хочуть його перейменування. Серед решти назв найпопулярнішим є Дніпро. Також існують пропозиції перейменувати місто на Січеслав, Дніпровськ, Дніпрополь, Кодак, Новий Кодак і Святослав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення