Рада зняла недоторканність з депутата Дубневича і дала дозвіл на його арешт

 УНН

Парламентарі ухвалили рішення про зняття недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича й дали дозвіл на його затримання і арешт. Відповідне рішення підтримали більшість народних депутатів

Питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича голосували в три етапи. Спочатку - питання про притягнення до кримінальної відповідальності, або зняття недоторканності. Цю ініціативу підтримали 332 нардепи. Питання про затримання підтримали 241 парламентарів, а щодо його арешту - 229 нардепів.

Сам нардеп від депутатської групи "За майбутнє" Ярослав Дубневич наголосив, що у висновках комітету з питань регламенту зазначено, що у поданні не обґрунтовано звинувачення, немає доказів протиправних і корупційний діянь. За словами нардепа, проти нього у правоохоронців є лише "змонтований НАБУ ролик".

"Звісно, я бачу в цьому тільки політичне підґрунтя", - наголосив парламентар.

Утім він заявив, що особисто підтримає зняття з себе недоторканності, оскільки завжди підтримував це, але при цьому закликав колег голосувати за його арешт "як дозволяє совість".

У той же час, у регламентному комітеті пояснили, що текстом висновку комітету зманіпулювали і замість його висновку в Раді зачитали позицію нардепа Дубневича.

При цьому Генпрокурор Руслан Рябошапка наголосив на тому, що доказів у ГПУ достатньо, і лише процес ознайомлення фігурантів справи з її матеріалами стримує передання справи до суду.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту визнав законними та обґрунтованими подання Генпрокурора Руслана Рябошапки щодо зняття недоторканності, затримання та арешту народного депутата Ярослава Дубневича.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення