Радіація дійшла до України: з'явилися тривожні дані про ядерну НП в Росії

 Апостроф

В Організації договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань показали модель розльоту радіоактивних речовин після вибуху на полігоні під Северодвінськом у Росії, Україна потрапила в поле ураження.

Хмара "чіпляє" окупований Крим і південні області України аж до Київської області, а потім йде до Луганської та Донецької області, залишаючись там протягом довгого часу. Над Кримом радіонукліди після вибуху опинилися 14 серпня, 15 - дійшли до центральних областей країни і 16, 17 та 18 серпня були на сході країни.

Раніше в компанії "Росатом" заявили, що на полігоні проводилися "роботи по випробуванню ракети" з радіоізотопним елементом. Нібито внаслідок загоряння ракетного палива після випробування стався вибух.

Раніше Зербо заявив, що дві станції відстеження ядерних вибухів неподалік від Северодвінську в Дубні та Кірові перестали відповідати після вибуху. Російська влада запевнила, що станції просто мають проблеми зі зв'язком.

"Ми очікуємо подальших звітів, коли станції або системи зв'язку будуть повністю відновлені", - написав європейський чиновник.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення