Ракета Delta IV Heavy виводить на орбіту секретний вантаж Пентагона: відео трансляції наживо

Пуск передостанньої ракети Delta IV Heavy з місією NROL-68, який було заплановано на ранок 21 червня, відбудеться сьогодні за київським часом після 12 години дня. Запуск було перенесено на добу через проблеми з одним із клапанів наземної інфраструктури.

Як повідомляє освітній проект про космос Alpha Centauri, цього року відбудеться остання місія легендарного носія. Трансляція в YouTube із запуском надважкої ракети із супутником оптико-електронної розвідки розпочнеться о 12:00, сам запуск відбудеться о 12:18.

Ракета Delta IV Heavy United Launch Alliance (ULA) має запустити секретний супутник для Національного розвідувального управління США з мису Канаверал у Флориді. Там розташований стартовий комплекс на базі американських космічних сил. Відомості про технічні дані супутника, його орбіту суворо засекречені.

United Launch Alliance є спільним підприємством корпорацій Boeing та Lockheed Martin, що здійснює пуски на користь американської розвідувальної спільноти.

Раніше повідомлялося, що на борту носія 19-тонний розвідувальний супутник KH-11 (18) Kennen компанії Lockheed Martin. Є припущення, що цей супутник має оптику, яка дозволяє робити знімки поверхні Землі до 15 сантиметрів на піксель.

Ракету Delta IV Heavy називають "палаючою" через особливість її запуску. За декілька секунд до відриву ракети від пускового майданчика для охолодження двигунів в систему подається рідкий водень, який займається. У цей момент зі сторони здається, що ракета зараз вибухне.

Трансляція запуску ракети триватиме до моменту відстрілювання половинок головного обтікача. Після цього відеотрансляція зупиниться, адже подальший процес польоту ракети засекречений.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення