Ракета РФ з ядерним двигуном впала в море – американська розвідка

 СЕГОДНЯ

Американська розвідка вважає, що російська ракета з ядерним двигуном під час випробувань у листопаді 2017 року впала у Баренцове море, РФ готує операцію її повернення. З таким твердженням виступив у вівторок американський телеканал CNBC

За версією джерел постачання, що ознайомилися з доповіддю американських розвідувальних служб, "російська ракета з енергетичною установкою залишається загубленою в морі після невдалого випробування минулого року і Москва готується до спроби її повернення". У даній операції будуть задіяні три російських судна, одне з яких оснащене обладнанням для роботи з радіоактивними речовинами. Дата початку операції не уточнюється.У доповіді розвідки США не згадується будь-яка потенційна шкода для здоров'я людей або екології у зв'язку з можливим пошкодженням ядерного реактора ракети, йдеться в повідомленні телеканалу. Як вважають аналітики американської розвідки, якщо росіяни зможуть повернути ракету, Москва зможе використовувати план даної операції за основу під час інших операцій повернення ракет у майбутньому, зазначає CNBC.

Як раніше стверджував телеканал з посиланням на джерела, з листопада 2017 року по лютий поточного ракету зазначеного типу випробовували в РФ чотири рази. За версією CNBC, в усіх чотирьох випадках це закінчилося невдачею. Найдовше з випробувань тривало близько двох хвилин, ракета пролетіла приблизно 35 км, після чого контроль над нею був загублений і вона впала.

Як раніше повідомляло видання Daily Star, вище керівництво російського Міністерства оборони працює над удосконаленням системи управління ядерним ударом "Периметр", також відомого як "Мертва рука".

Екс-заступник голови Генштабу, генерал-лейтенант Ігор Романенко сумнівається, що анонсована президентом РФ Володимиром Путіним нова ядерна ракета "Сармат", яку він показав Федеральним зборам, готова. Швидше за все, це просто пропаганда та погрози Заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення