Ракетна війна на залізничних підстанціях у Львові та на Закарпатті: люди без світла, води, інтернету та газу (відео)

Увечері 3 травня російські військові влаштували масштабний обстріл території України. Удари були нанесені конкретно по енергетичній інфраструктурі залізниці. Застосуванням крилатих ракет РФ намагається зупинити перекидання з заходу України на південь та схід важких озброєнь - артилерії, танків, бронемашин, снарядів тощо. Вперше з початку війни було завдано удар по Закарпаттю.

За даними Командування Повітряних Сил ЗСУ, загалом по Україні випущено близько 18 ракет. Війська РФ завдали ракетних ударів по шести залізничних станціях у центрі та на заході України. Голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін у Телеграмі уточнив, що пошкодження інфраструктури тяжкі.

"Увечері 3 травня – повітряна тривога по всій території України. Стратегічні бомбардувальники Росії Ту-95 або ж Ту-160 завдають ракетного удару із Каспійського регіону. Орієнтовно випущено 18 ракет, які влучили по об’єктах інфраструктури Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської та Закарпатської областей. Також із інших засобів нанесено ракетні удари по Одеській та Донецькій областях", - йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Наслідки ракетних обстрілів у Львові

Місто піддалось потужній ракетній атаці. Унаслідок удару пошкоджено три електропідстанції, в частині міста є перебої з енергопостачанням. Дві насосні станції залишились без струму. Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що водопостачання відновлюють через альтернативні джерела електроенергії. Також сталась затримка у русі потягів на під‘їзді до Львова. ("Укрзалізниця" публікує актуальний час затримки поїздів, - Ред.).

Після обстрілу у Львові розпочалося масове відключення від інтернету. Компанія Netblocks, яка веде глобальний моніторинг Мережі, повідомила, що кількість підключень у місті впала на 87%.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, за попередньою інформацією, з шести ворожих ракет наші сили ППО збили над Львівщиною дві. Двоє людей звернулися у медзаклади області з осколковими пораненнями. З їхніх слів, перебували неподалік від місць вибухів. Стан постраждалих – середньої важкості.

Момент вибуху ракети у Львові (відео)

Увага! Відео містить нецензурну лексику

Наслідки ракетних обстрілів на Закарпатті

Як повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита, ракета влучила в одну із залізничних підстанцій у гірському районі - біля вокзалу у Воловці. Це сталось під час повітряної тривоги.

"На об'єктах у радіусі 500 метрів вибиті вікна, уламки ракети пошкодили автомобілі поблизу. Унаслідок ракетного удару 57 будинків у Воловці залишилися без газопостачання. Пошкоджено розподільчий газопровід", - уточнили у Закарпатській ОВА.

На місці події працюють аварійні бригади для відновлення електро- та газопостачання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення