РБК повідомив про загибель російського солдата у Сирії, попри офіційну версію

 РБК

РБК повідомив про загибель в Сирії російського військовослужбовця-контрактника Вадима Костенко. Один з його родичів розповів агентству, що солдат вирушив у відрядження 14 вересня, а 25 жовтня родині повідомили про його смерть. У військкоматі сказали, що Костенко був знайдений мертвим, не уточнивши подробиць. Першим про загибель Костенко написав блогер Руслан Льовієв, який раніше займався розслідуванням загибелі російських військовослужбовців, імовірно убитих в Донбасі. Льовієв і його команда виявили в соціальних мережах численні повідомлення про загибель військовослужбовця 24 жовтня. За даними блогерів, Костенко служив у ВПС і займався технічним обслуговуванням літаків.

Льовієв у своєму пості посилається на статтю The Wall Street Journal, в якій йдеться про загибель російського солдата в Сирії в результаті необережного поводження зі зброєю. Стаття була опублікована за день до смерті Костенко.

«Але якщо уявити, що в результаті необережного поводження з боєзапасом стався трагічний інцидент і постраждало більше одного військовослужбовця, то в той момент Вадим цілком міг бути поранений і помер вже після публікації статті WSJ», - пише Льовієв.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення