Реанімація "забита": лікар розповів про "пекло" на Буковині через COVID-19

У Чернівецькій області, в якій станом на ранок 27 квітня підтверджено 1375 випадків захворювання на COVID-19, реанімація районної лікарні забита пацієнтами, і через брак місць в інфекційному відділенні довелося перепрофілювати для лікування хворих на коронавірус інші відділення.

За словами виконуючого обов'язки гендиректора Чернівецької обласної клінічної лікарні Сергія Цинтаро, станом на 26 квітня в лікарні перебувало 145 хворих. З них частина з підтвердженим коронавірусом, частина ще чекають результатів.

У реанімації, розрахованої на 15 пацієнтів, всі місця зайняті. Туди додали ще 8 ліжок. В інфекційному блоці не вистачає місць для хворих на коронавірус.

"В інфекційному відділенні у нас тільки 60 ліжок. Ми перепрофілювали пульмонологічне відділення, додали 45 ліжок, частину ЛОР-центру, 30, ми перепрофілювали ще 30 ліжок урологічного відділення", - розповів медик.

Він додав, що останнім часом в лікарню надходить багато важких хворих. Він пов'язує таку тенденцію з тим, що люди заразилися на коронавірус на Вербну неділю та Великдень, коли відвідували церкви.

За словами Цинтаро, головним викликом для лікарні під час роботи в пандемію стали зараження медичного персоналу та забезпечення хворих киснем.

"До початку надходження хворих під час цієї пандемії, в інфекційному відділенні у нас ніколи в житті не було кисню. Поки це все почалося, ми провели кисень в інфекційне відділення, зробили там палати інфекційної терапії, кілька точок доступу до надання кисню цим хворим", - розповів він.

Друга проблема в нестачі засобів захисту для медичного персоналу лікарні.

"І проблема із засобами захисту, такої кількості не було, не передбачено, не чекали. На початку їх було дуже складно десь знайти, був дефіцит, ніхто не шив, ніхто не продавав. Але потім стало легше, ми зараз закуповуємо, працюємо, проблем із захистом нету ", - резюмував він.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 27 квітня, в Україні офіційно підтвердили 9009 випадків інфікування коронавірусу COVID-19.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення