Реформа освіти: Кількість приватних дитсадочків збільшиться

Збільшення кількості приватних дитсадків планується у рамках реформи сфери науки і освіти, повідомляється на сайті Національної ради реформ при президентові України, повідомляє Інтерфакс

Згідно з повідомленням, однією з умов, необхідних для залучення приватного капіталу під будівництво дитсадків, є лібералізація або скасування санітарних правил і норм для дитячих дошкільних закладів.

За даними Міністерства освіти і науки, оприлюдненими на сайті Нацради реформ, в Україні існує надмірна кількість загальноосвітніх шкіл і брак дитсадків - відповідно до 17,6 тис. проти 15 тис. При цьому 116 тис. дітей числяться в черзі на місце в дошкільному навчальному закладі. Як зазначає міністерство, у рамках реформи в 2015 році вдалося створити 19,5 тис. додаткових місць у дитсадках, спростити процедуру атестації шкіл і дошкільних навчальних установ, а також внести зміни до податкового законодавства для створення умов, які сприяють відкриттю приватних дитсадків.

Згідно з його даними, в 2014 році фінансування сфери освіти становило 100,1 млрд грн - на 5,1% менше, ніж у 2013 році. При цьому найменше ресурсів було виділено на фінансування професійної та дошкільної освіти - відповідно 5,9% і 17%. Водночас сфери вищої і середньої освіти отримали відповідно 28,3% і 42,4% бюджетних коштів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення