Регулярне перевищення швидкості: нардеп від "Батьківщини" на смерть збив 18-річну дівчину (відео)

Народний депутата від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко вранці 3 листопада збив на смерть на своєму автомобілі 18-річну дівчину на трасі Київ – Чоп у селі Березівка Житомирського району. Народний депутат підвтердив факт скоєння ДТП, про що він написав у Facebook.

Попередньо відомо, що в автомобілі народний обранець знаходився з дружиною.

Згодомо в Нацполіції в Житомирській області уточнили, що водій автомобіля "Mercedes-Benz GLE" здійснив наїзд на пішохода, рухаючись у напрямку м. Чоп у крайній лівій смузі руху.

Там підтвердили, що за кермом знаходився 44-річний житель Київщини, народний депутат України, але не повідомили, хто саме.

Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Призначено ряд відповідних експертиз.

Також повідомляється, що ДБР почало розслідування обставини смертельної дорожньо-транспортної пригоди за участі народного депутата.

Народний депутат Андрій Ніколаєнко на своїй сторінці у Facebook підтвердив скоєння ДТП.

"На жаль, це правда. Сьогодні зі мною сталося найстрашніше, що може трапитися із водієм – під колесами автомобіля, яким я керував, загинула людина", - написав він.

Журналісти "Схем" (Радіо Свобода) за допомогою сервісу перевірки адмінправопорушень МВС з’ясували, що за 40 хвилин до смертельної ДТП Ніколаєнко перевищував швидкість на 52 км/год. Йому за це згенерували штраф у розмірі 340 грн.

Повідомляється, що автівка рухалась зі швидкістю 162 км/год, попри встановлене обмеження у 110 км/год. Однак невідомо, з якою швидкістю нардеп їхав пізніше, в момент ДТП.

Журналісти також з’ясували, що Mercedes-Benz, яким керував нардеп, належить його дружині Катерині Вайдич, який вона отримала у вересні 2023-го.

Загалом з сервісу МВС відомо, що усього за цієї автівкою зафіксовано дев'ять випадків порушення режиму швидкості починаючи з квітня цього року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення